Parcul Custozza din alba Iulia este aproape de disparitie

Parcul Custozza din alba Iulia este aproape de disparitie

In cadrul conferintei saptamanale de presa PNL Alba s-a redeschis problema parcului Custozza. Se pare ca orice inceput are si un sfarsit iar sfarsitul parcului este din ce in ce mai aproape. Din cei aproximativ 150 de arbori au mai ramas in viata aproximativ 15, lucru atacat de presedintele organizatiei PNL Alba Iulia, Gabriel Plesa, care a spus: “incet, incet arborii dispar, practic nu mai e aproape nimic din acel parc, acel parc secular a disparut”.

Presedintele Gabriel Plesa a tinut neaparat sa participe la conferinta de presa pentru a aduce in discutie problema parcului, cu speranta de a se salva arborii ramasi in viata si pentru a raspunde cei care sunt vinovati pentru acest lucru: “luam in considerare varianta de a face o plangere penala impotriva administratiei locale pentru abuz in defrisarea acestui parc”, a precizat presedintele PNL Alba Iulia.
Totodata, acesta acuza actuala conducere de faptul ca nu a respectat dorinta locuitorilor orasului de a nu distruge acel parc: “Am avut acea petitie online semnata de mii de locuitori ai orasului Alba Iulia, ni s-a promis de catre edilul sef al orasului, domnul primar Mircea Hava o dezbatere publica, a promis public in fata dumneavoastra ca nu se va atinge nimeni de nici un arbore fara vointa primarului. Vreau sa-l intreb pe domnul primar Mircea Hava, pentru acei copaci care nu mai sunt acum si-a dat acceptul?”.
Cu siguranta lipsa spatiilor verzi din orasul Alba Iulia este o problema care ne priveste pe noi toti, dar speram ca acest lucru il vor avea in vizor si conducatorii orasului, iar in locul acelor arbori se vor planta altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *