Parcul Industrial Ploiesti va avea cai de acces marginite de arbori

0
433
Parcul Industrial Ploieşti va avea căi de acces mărginite de arbori
Parcul Industrial Ploiesti va avea cai de acces marginite de arbori

Pana in 2017, Parcul Industrial Ploiesti va avea cai de acces marginite de arbori. Societatea este beneficiarul unui proiect organizat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, prin care se urmareste plantarea, intretinerea si completarea unor perdele verzi, initial pe o suprafata de 11.000 de metri patrati.

Proiectul „Perdele verzi – Parcul Industrial Ploiesti” va fi realizat in trei etape. Prima consta in alocarea fondurilor necesare implementarii campaniei de plantare, pregatirea perimetrului pe care vor fi inradacinati arborii si plantarea efectiva a lor pe 5.500 de metri patrati din suprafata pusa la dispozitie, se arata intr-un comunicat al societatii beneficiare. Amplasamentul arborilor va fi realizat pe conturul cailor de acces aflate in proprietatea beneficiarului, ales pe baza unor studii si analize de laborator. Maine, incepand cu ora 10.00 si in cursul zilei de sambata, voluntari ai SC Ploiesti Industrial Parc si ai mai multor societati comerciale din municipiu vor incepe plantarea puietilor de stejar, paltin, tei argintiu, jugastru, dar si de arbusti: maces, sanger si paducel.
In cea de-a doua etapa a campaniei, care va dura pana in 2013, plantarile vor continua pentru diferenta de suprafata, in functie de finantarea pusa la dispozitia organizatorilor proiectului. Ultima etapa se va desfasura pana in 2017 si presupune lucrari de completare pe suprafetele plantate si ingrijirea arborilor. Administrarea, intretinerea si paza suprafetelor inverzite sunt garantate de S.C. Ploiesti Industrial Parc pentru minim 30 de ani, societatea asumandu-si, in acelasi timp, asigurarea unei suprafete de teren echivalente si inlocuirea arborilor taiati in cazul in care terenul ocupat de perdeaua de arbori va fi partial despadurit pentru realizarea altor proiecte de interes pentru Consiliul Judetean Prahova, actionarul principal.
Organizatorul proiectului, ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, deruleaza din anul 2006 programe sociale si de mediu in mai multe judete ale tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.