Parcul IOR isi asteapta randul la betoane

0
437

Opt hectare de spatiu verde din Parcul IOR din Titan vor fi acoperite de beton.

Pe locul fostei baze sportive „Spartac” va fi ridicat, pana in 2011, un urias complex imobiliar, compus dintr-un mall si doua blocuri de locuinte de cate 20 de etaje. Proiectul „Parklake Plaza” este realizat de Caelum Developement si de firma portugheza Sonae Sierra, valoarea investitiei fiind estimata la 450 de milioane de euro.

Locuitorii din zona nu vad deloc cu ochi buni gigantul de beton care le va mai rapi din sursa de oxigen. Pe de-o parte, autoritatile sustin ca analizeaza diverse solutii pentru a-i asigura fiecarui bucurestean 26 de metri de spatiu verde. In acelasi timp, revendicarile si autorizatiile de constructii pe spatii verzi se dau ca painea calda. Ca si in cazul Parcului Bordei, un loc viran care ar putea fi amenajat cade prada intereselor imobiliare.

Scandal cu traditie

„Parklake Plaza” nu este singurul proiect imobiliar care creeaza ingrijorare prin extinderea sa in dauna uneia dintre cele mai mari zone verzi din Bucuresti. Aspectul cel mai ingrijorator il reprezinta insa dimensiunile sale impresionante.

Proiectul va cuprinde peste 300.000 de metri patrati construit i, cu 110.000 mp inchiriabili pentru retail, distribuiti in circa 50 de magazine. Vor mai fi amenajate doua blocuri de locuinte cu circa 1.200 de apartamente, dar si o parcare de aproximativ 3.000 de locuri.

Compania portugheza Sonae Sierra mai are la activ un scandal asemanator. Aceasta a intrat pe piata romaneasca prin preluarea mallului „River Plaza” din Ramnicu- Valcea.

Organizatiile ecologiste acuza ca acesta a fost construit ilegal pe o suprafata de 6.000 de metri patrati de spatiu verde din parcul central al orasului.

Din acest motiv, organizatia „Eco-Civica” are un proces pe rol cu autoritatile valcene.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.