Parcul National Buila-Vanturarita primeste bani de la UE pentru protectia naturii

0
448

Proiectul vizeaza, printre altele, studii si cercetari asupra biodiversitatii.parcul national

Administratia Parcului National Buila-Vanturarita a anuntat miercuri ca a semnat in cursul acestei luni un contract de finantare de 1,1 milioane lei, pentru un proiect ce vizeaza managementul si monitorizarea conservarii habitatelor si speciilor de interes comunitar.

Proiectul „Revizuirea Planului de Management al Parcului National Buila-Vanturarita si strategia de monitorizare a conservarii habitatelor si speciilor de interes comunitar” va incepe in iunie 2010 si se va derula pe perioada a trei ani, avand ca principale obiective studii si cercetari pentru managementul biodiversitatii si geodiversitatii parcului:

– Evaluarea gradului de conservare si cartarea de detaliu a habitatelor parcului (habitate forestiere, de pajiste/fanete, grohotisuri, stancarie).
– Studii si cercetari asupra unor elemente ale geodiversitatii: inventarierea si stabilirea masurilor de management pentru siturile de importanta geologica si geomorfologica.
– Studii si cercetari asupra unor elemente ale biodiversitatii: pasari, mamifere mari, lilieci si habitate cavernicole, artropode, ferigi.
– Studii silvopastorale pentru stabilirea capacitatii de suport a pajistilor si a impactului pasunatului asupra biodiversitatii acestora.
– Achizitionarea echipamentului si a softurilor specifice necesare cercetarii: laborator mobil, camere foto cu senzori de miscare, echipament de protectie etc.
– Revizuirea, actualizarea si implementarea planului de management al parcului.
– Intretinerea infrastructurii turistice specifice a parcului si imbunatatirea acesteia: realizarea a 6 puncte de informare la principalele intrari in parc, intretinerea retelei de trasee turistice montane.
– Activitati de educatie ecologica: prezentari, tabere.
– Realizarea unui pachet de informare/promovare (bilingv) al parcului: pliante, brosuri, ghiduri turistice, albume foto, calendare, agende, insigne, pixuri, tricouri, palarii etc.
– Publicarea rezultatelor cercetarilor.
– Informarea si constientizarea publica prin organizarea unor evenimente.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.