Parcul Natural Apuseni, premiat de Comisia Europeana

Muntii Apuseni vor fi promovati printr-un film de prezentare, difuzat la Gala EDEN 2009. Romania participa la Gala Eden 2009 pentru a doua oara. Anul trecut, destinatia castigatoare a fost Depresiunea Horezu.Muntii Apuseni

Parcul Natural Apuseni va fi premiat la Bruxelles pe 8 octombrie, in cadrul Galei Premiilor EDEN 2009, ca destinatie turistica de excelenta a Romaniei, alaturi de alte 21 de destinatii europene.

Parcul natural romanesc va beneficia gratuit de un film de prezentare din partea Comisiei Europene (CE), potrivit unui comunicat emis ieri de Ministerul Turismului. Filmul va fi difuzat in premiera in cadrul Galei de luna viitoare.

Romania participa pentru a doua oara consecutiv la acest proiect. Tema de anul acesta este “Turismul si ariile protejate”. La concurs au participat 12 astfel de zone din Romania.

Depresiunea Horezu a fost destinatia romaneasca premiata anul trecut in cadrul tematicii “Turismul si patrimoniul cultural imaterial”.

Filmul va fi postat pe www.edenineurope.eu

“Clipul, cu o durata de trei minute, va fi postat pe site-ul www.edenineurope.eu si va fi pus gratuit la dispozitia Administratiei Parcului Natural Apuseni pentru activitati de promovare. De asemenea, aria protejata va fi promovata pe site-ul oficial EDEN, unde va avea o pagina proprie si va fi inclus in Reteaua Destinatiilor Europene de Excelenta, care faciliteaza schimbul de experienta in vederea dezvoltarii durabile”, se mai arata in comunicat.

Proiectul EDEN “European Destinations of Excellence” a fost lansat in 2006 de Unitatea de Turism a CE si vizeaza obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului: durabilitate, redirectionarea fluxurilor de turisti catre destinatii netraditionale sau crearea de retele intre participantii la sectorul turistic.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente