Parcuri amenajate cu 2,2 milioane de euro

Autoritatile judetene au alocat 2,2 milioane de euro pentru a amenaja doua parcuri din Slobozia si Urziceni, fondurile fiind obtinute prin programul national de imbunatatire a calitatii mediului.

Consilierii locali din Slobozia au aprobat in doar trei minute studiul privind costurile refacerii Parcului Tineretului, desi nu au detaliat modul in care s-a ajuns la valoarea totala de 2,5 milioane lei. Proiectul de hotarare prin care 600.000 lei din buget pleaca pentru arbusti si plante decorative in Parcul Tineretului a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

La fel de indiferenti au fost si cu alocarea sumei de 81.000 de euro pentru achizitiile de puieti si seminte. Nici unul dintre consilieri nu a sesizat ca viitoarea lucrare de reabilitare a parcului va distruge si parte din aleile refacute cu doar trei luni in urma. A contat mai mult ca 77% din lucrarea de 700.000 euro va fi suportata de la Ministerul Mediului, si nu din bugetul municipiului.

„Inca nu avem o detaliere a costurilor, studiul de fezabilitate ne-a fost prezentat in rezumat de firma care l-a facut si asa a fost votat. Dupa finalizarea actelor il vom primi in forma completa”, spune viceprimarul Victoria Didita, initiatorul proiectului. Si Gradina Publica din Urziceni va primi o infatisare noua. Pe un teren de 2,7 hectare se vor amenaja terenuri de tenis de camp, minifotbal, un loc de joaca pentru copii si cateva alei.

Nota de plata ajunge la aproape 1,5 milioane euro, iar in devizul estimativ intocmit de specialisti se disting costurile mari pentru lucrarile de amenajare peisagistica. Taierea unui copac ajunge la 100 de euro, plantarea unui puiet de rasinos achizitionat cu 300 de euro e taxata cu 25 de euro, iar pentru gardul viu bugetul suporta „doar” 15 euro pentru fiecare bucata. Refacerea aleilor, a tribunei, costurile pietrisului si bordurilor, precum si modernizarea unui miniamfiteatru ajung la 800.000 de euro.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *