Paris: Transporturile in comun, gratuite timp de trei zile din cauza poluarii

Paris: Transporturile in comun, gratuite timp de trei zile din cauza poluarii
Paris: Transporturile in comun, gratuite timp de trei zile din cauza poluarii

Transporturile in comun vor fi gratuite de vineri pana duminica in regiunea pariziana, unde nivelul de poluare a depasit pragul de alerta, a anuntat, joi, autoritatea regionala a transporturilor, citata de AFP.

“Luand in considerare riscurile importante pentru sanatate ale locuitorilor din regiunea Ile-de-France, am decis, impreuna cu Guvernul, sa asiguram gratuitate in transporturile publice din toata regiunea pe toata durata varfului de poluare”, a afirmat presedintele autoritatii transporturilor in Ile-de-France (Stif), Jean-Paul Huchon.

Astfel, toate metrourile, trenurile si autobuzele vor fi gratuite timp de trei zile.

“Le cer tututor locuitorilor din Ile-de-France sa utilizeze cu precadere transporturile in comun”, adauga Huchon.

Jumatatea de nord a Frantei, intre care si regiunea pariziana, se confrunta de o saptamana cu o poluare puternica cu microparticule, provocata de o alternanta de nopti racoroase cu zile calde si de absenta vantului.

In Ile-de-France, pragul de alerta de poluare cu PM10 (particule cu diametrul mai mic de 10 microni) a fost depasit de marti.

Prefectura de politie a ordonat deja reducerea vitezei maxime autorizate si stabilirea unor rute de ocolire pentru camioane.

Aceste particule pot provoca astm, alergii, boli respiratorii sau cardiovasculare si cele mai fine dintre ele (cele mai mici de 2,5 microni), care patrund in ramificatiile cele mai profunde ale cailor respiratorii si in sange, au fost clasate drept “cancerigne” de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente