PARK(ing) Day 2012 – Manifest pentru un Bucuresti mai verde

PARK(ing) Day 2012 – Manifest pentru un Bucuresti mai verde

Cea de-a treia editie a Parking Day este o editie manifest pentru un oras mai verde. Eveniment neconventional si international de mediu, PARK(ing) Day este organizat in Romania de Radio France Internationale Romania.

Iar anul acesta am ales centrul Bucurestiului, adica zona zero a aglomeratiei Capitalei. Doua amplasamente sunt disponibile pentru toti cei care vor sa se alature miscarii pentru un oras mai verde si sa transforme parcarile in parcuri. In zona Unirii, langa Magazinul Unirea, aripa Calarasi, 800 de metri patrati vor fi invadati de gazon viu. Una dintre zonele emblematice pentru bucuresteni, Centrul Vechi, mai precis strada Lipscani, va face si ea parte din manifestul acestui eveniment, ajuns la a treia editie. Fie ca este vorba de manifestari culturale, umoristice, sportive sau de responsabilitate sociala, programul PARK(ing) Day ofera tutror celor care vor sa faca parte din Miscare un loc de parcare sa se exprime.

Cu mic, cu mare, pe 21 septembrie, intre orele 10:00 si 18:00, fiecare bucurestean poate contribui la manifestul pentru Bucurestiul verde. Pe iubitorii de sporturi in pauza de masa ii asteptam la un meci de baschet, ping-pong sau badminton. Pentru cei care vor sa citeasca la amiaza, avem locuri de parcare special amenajate pentru pofta de lectura. Si, daca tot militam pentru un oras mai verde, esti asteptat sa testezi mobila functionala realizata exclusiv din materiale reciclate.

Iubitorii de animale isi gasesc locul de parcare la PARK(ing) Day alaturi de catelusii sau pisicile care asteapta sa fie adoptate. Copiii sunt asteptati la ateliere de pictura si modelaj, in timp ce adultii pot invata jonglerie.

Cei care trec cu bicicletele prin parcare, la iarba verde, vineri, intre orele 10:00 si 18:00, pot asista la demonstratii de forta si concursuri. Si daca nu iti place bicicleta, avem si trotinete de incercat si expozitii de admirat! Improvizam la iarba verde, facem fitness la iarba verde. Toate acestea au loc vineri, intre orele 10:00 si 18:00, in centrul Bucurestiului, in parcarea din lateralul Magazinului Unirea, aripa Calarasi si in Centrul Vechi, pe strada Lipscani.

Participanti :Intersport, Asociatia Casiopeea, Asociatia Urban 2020, Asociatia Green Revolution, Biciclop, Book Land, Deliveringlife.com, Lady Fit Salon, Improvisneyland, Teatrul Masca, Teatrul National de Opereta Ion Dacian, Incubator 107. Parteneri: Arcub, ApaNova Bucuresti, Mira Telecom, Romprest, Gazonul.ro, Carrefour Romania si Intersport. Ne sustin Romania Libera si Ziare.com.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente