Parlament – Dezinteres pentru legea spatiilor verzi

Deputatii din Comisia Administrativa n-au fost interesati de cele doua proiecte de lege puse in discutie care privesc protejarea spatiilor verzi OUG114/2007 si proiect de lege pentru modificarea art.11 din legea 24/2007.

Daca nu erau atat de plictisiti si rasfoiau cele doua acte normative cu atentie, deputatii puteau de ieri sa interzica schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si stramutarea lor, indiferent de regimul juridic, fie ca fac parte din domeniul public, fie ca sunt proprietate privata. De asemenea, se putea interzice si emiterea de autorizatii pentru constructiile ori amenajarile de orice tip aflate pe spatiile verzi. Cu alte cuvinte, nici un spatiu verde nu putea fi modificat si transformat in cartier de lux, asa cum se incearca de o buna bucata de vreme cu Parcul Bordei. Din pacate decizia a fost amanata cu doua saptamani, poate pana atunci alesii au timp sa inteleaga importanta celor doua legi. Mai mult, deputatii au pus in discutie amendamentele discutate la Comisia de Administratie din Senat, care practic permiteau ca pe zonele verzi, proprietate privata sa se poata amplasa cladiri, lucru care ar reduce la zero cele noile proiectele.

„Sansa de a opri transformarea parcurilor si a spatiilor verzi in afaceri profitabile depinde de decizia care va fi luata de Camera Deputatilor. Saptamana viitoare ii voi chema pe cei din Comisie la o dezbatere pe tema celor doua legi privind protectia mediului pentru a le explica efectele acestor acte normative”, ne-a declarat Lucia Varga, secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *