Parteneriat pentru crearea unei zone de biodiversitate pe malurile Petei

Parteneriat pentru crearea unei zone de biodiversitate pe malurile Petei
Parteneriat pentru crearea unei zone de biodiversitate pe malurile Petei

Scopul proiectului este crearea unui model de zona verde urbana destinata recreerii si turismului pe biciclete si pietonal in Oradea, zona urmand sa cuprinda pista de biciclete si malurile Petei dintre podul din dreptul strazii Ronald Reagan si statuia lui Dimitrie Cantemir, respectiv continuarea pe Peta de la podul din dreptul statuii lui Dimitrie Cantemir si pana la podul unde strada Ion Bradu traverseaza Peta si se intalneste cu str. Iancu de Hunedoara.

In cadrul proiectului se are in vedere crearea unui cadru natural care sa permita pietonilor si biciclistilor utilizarea trotuarului si a pistei de biciclete frecvent pentru recreere, imbinarea principiilor conservarii si protejarii biodiversitatii cu principiile planificarii urbane a zonelor verzi, pentru a crea in Oradea o zona destinata recreerii si turismului pentru pietoni si biciclisti.

Organizatiile non-guvernamentale implicate doresc ca acest proiect sa fie implementat cu sprijinul comunitatii Oradea si pentru aceasta vor atrage si alte organizatii non guvernamentale si voluntari alaturi in demersurile lor de conservare a biodiversitatii.

Activitatile preconizate a se derula in cadrul proiectului sunt urmatoarele: plantarea a 500 de arbori, 200 de arbusti, construirea si amplasarea a cel putin 100 de casute/cuiburi pentru adapostirea pasarilor, construirea si montarea a 20 de hranitoare pentru pasari, plantarea a cel putin 20 de specii de flori mieliflore, curatarea albiei, udarea si intretinerea arborilor plantati, monitorizarea zonei si altele.

Proiectul are si o latura esentiala educationala oferind cadrul unde organizatiile implicate vor derula in cooperare cu alte ONG-uri, cu scoli si licee din comunitate, cu Universitatea Oradea diferite activitati de educare si cercetare. Primaria Oradea si partenerii ei doresc ca proiectul „Cararea Verde Ovidiu” sa devina un model de proiect verde urban ce sa poata fi replicat si de catre alte primarii.

Organizatiile non-guvernamentale semnatare ale acordului de colaborare sunt: Fundatia Life Tineret, Fundatia Ecotop Oradea, Asociatia Learning Communities, iar durata acordului este din 2 februarie 2014 pana in 30 iunie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *