Parteniat Asociatia EcoAssist si primaria Taureni

Parteniat Asociatia EcoAssist si primaria Taureni

Asociatiei EcoAssist (Bucuresti) a propus un proiect Consiliului Judetean Mures in vederea incheierii unui acord de parteneriat avand ca obiectiv implementarea proiectului „Miscarea de Impadurire”. Obiectul prezentului acord il reprezinta implementarea in judetul Mures a Miscarii de Impadurire, proiect desfasurat la nivel national, in contextul Anului International al Padurilor, ce vizeaza educarea non-formala, teoretica si practica, in domeniul forestier. Proiectul va avea prima etapa, cea de educare, constientizare a problemelor forestiere si impadurirea unor suprafete cu ajutorul voluntarilor si al autoritatilor partenere, in perioada martie – noiembrie 2011, urmand ca etapele de intretinere pana la reusita finala a impaduririlor sa se deruleze pana la 31 decembrie 2016.
Obiectivul miscarii este de a realiza actiuni de impadurire pe terenuri publice neincluse in prezent in fondul forestier si nevalorificate, precum si actiuni de informare si constientizare a comunitatii civile asupra importantei padurilor. Proiectul va fi derulat pe o perioada 5 – 7 ani si presupune parcurgerea mai multor etape . Prima etapa a constat in tragerea organizatorilor si partenerilor in fiecare judet (mai – iunie 2011), urmata de alegerea terenurilor pentru impadurire (iunie – august 2011). In perioada iunie – august 2011 este in derulare realizarea analizei de sol si a proiectului tehnic, urmat de Pregatirea plantarii (iunie – august 2011). Plantarile vor incepe in perioada octombrie – noiembrie, iar intretinerea, completarea terenurilor plantate vor avea loc in perioada 2012 – 2016. In vederea identificarii terenurilor eligibile a fost transmisa o circulara catre unitatile administrativ teritoriale din judet. Raspunsurile primite au fost comunicate asociatiei, care a decis impadurirea unor suprafete aflate pe raza comunei Taureni. Drept urmare, Consiliul Local al comunei Taureni a adoptat la sfarsitul lunii iunie, incheierea acordului de parteneriat cu Asociatia EcoAssist.
„Am identificat parcelele care urmeaza a fi impadurite, acum se lucreaza la documentatie, si in urma studiului, va rezulta si valoarea lucrarii. Este un lucru minunat pentru noi, vom avea undeva in jur la 6-8 hecatre de terenuri impadurite. Ii apreciez si ii stimez pe cei de la Asociatia EcoAssist pentru aceasta initiativa. Eu pe langa apartenenta politica social democrata sunt si ecologist, pentru mine natura inseamna foarte mult Asteptam acum documentatia si de acolo va rezulta valoarea investitiei, si in functie de acest lucru noi vom participa cu ce-am stabilit. Cei de la Asociatia EcoAssist vin cu puietii , noi ii vom ajuta cu un buldozer pentru indreptarea terenului accidentat. O sa vedem in cursul anului viitor cum va decurge acest parteneriat, sa trecem la imprejmuirea terenului impadurit printr-un parteneriat din partea ambelor parti” ne-a declarat Oltean Ovidiu Petru, primarul comunei Taureni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *