Partidul Ecologist Roman si-a reorientat doctrina spre liberalism, dupa 13 ani de centru-stanga

Ecologistii cer inchiderea lacului de agrement MHC
Ecologistii cer inchiderea lacului de agrement MHC

Liberalismul ecologic a fost declarat tinta politica de catre liderii PER, care la finele saptamanii au decis o reorientare a doctrinei proprii. Intruniti in cadrul unui congres national, la Palatul Parlamentului, ecologistii si-au reales membrii din structurile de conducere, insa cea mai importanta modificare a vizat repozitionarea pe esicherul politic. Presedintele filialei maramuresene a partidului, Simion Bizau, a aratat pentru eMaramures ca orientarea este acum de centru-dreapta. Schimbarea platformei-program si a statutului a venit dupa ce formatiunea politica a activat timp de 13 ani pe segmentul centru-stanga.

“Ne orientam spre liberalism. Este momentul ca noi, cei din PER, sa incurajam investitiile, insa cu respectarea normelor ecologice. E vorba de un liberalism ecologic, de principii de mediu care trebuie respectate de toti – de la elevii de scoala si pana la marile companii”, a mentionat Bizau.

In cadrul congresului de sambata, 26 ianuarie, au fost desemnati noii membri din cadrul Biroului Permanent al PER,, in randul carora se numara si Simion Bizau. Au fost alesi totodata ocupantii pozitiilorde vicepresedinti iar Danut Pop a fost recofirmat pentru un nou mandat la sefia formatiunii.

“Maramuresul a participat la congres cu 46 de delegati. Miza noastra pentru urmatoarele luni va fi aceea de a ne intari organizatiile. Vom avea alegeri interne in toate localitatile iar pana la finalul anului vor fi alegeri si in cadrul organizatiei judetene”, a mentionat Bizau, pentru eMaramures.

Colaborarea cu verzii este in continuare stinsa, ea fiind valabila doar pe durata alegerilor parlamentare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente