Partidul Verde din Germania incepe o campanie impotriva jucariilor sexuale

Partidul Verde din Germania incepe o campanie impotriva jucariilor sexuale

Grupul Verzilor din Germania a adus in discutie, intr-o intrunire desfasurata in aceasta saptamana, riscurile jucariilor sexuale.

Grupul Verzilor din Germania s-a revoltat, intr-o intrunire recenta, impotriva jucariilor sexuale, spunand ca la fabricarea lor sunt folosite cantitati excesive plastifianti si de alte substante chimice nocive, scrie Le Figaro. De asemenea, ei au constatat ca nu exista norme in vigoare care sa limiteze in vreun fel cantitatile de substante folosite la realizarea accesoriilor.

„Falsa pudoare sau pretinsele tabuuri nu trebuie sa impiedice informarea consumatorilor si efectuarea controalelor”, a declarat Volker Beck, unul dintre liderii Partidului Verde din Germania. Verzii au intocmit si lista de boli de care sunt responsabili ftalatii (plastifianti care pot reprezenta pana la 58% din masa jucariilor sexuale). Diferite forme de cancer, tulburari hormonale, diabet, infertilitate sau chiar obezitate sunt numai cateva dintre afectiunile pe care le pot provoca jucariile sexuale.

In cadrul unei reuniunii guvernamentale, membrii Partidului Verde au intrebat in ce masura este reglementata cantitatea anumitor substante cancerigene cunoscute din componenta vibratoarelor si a produselor asemanatoare. Acestia au adus in discutie necesitatea impunerii unui control al jucariilor sexuale, precum si a existentei unui plan de actiune guvernamentala pentru reducerea substantelor daunatoare care intra in componenta accesoriilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *