Partidul Verde Vrancea nu va participa la alegerile parlamentare din motive financiare

Partidul Verde nu va participa la alegerile parlamentare din motive financiare

Partidul Verde Vrancea din motive financiare nu participa la aceste alegeri parlamentare. Dorim totusi sa facem urmatoarele recomandari.

Credem ca la aceste alegeri vrancenii ar trebui sa voteze pragmatic si neemotional.
Anul urmator va fi un an greu din punct de vedere economic. Vrancea este un judet mic, cu o dezvoltare economica slaba si care are nevoie de sustinere de la bugetul national.

Un judet mic ca al nostru are repartizat un numar mic de parlamentari, respectiv 8, in conditiile in care exista judete si cu 16, 17 de parlamentari. Pentru ca sa avem acces la sustinere financiara este nevoie de un grup parlamentar proguvernamental cat mai puternic care sa reprezinte interesele judetului.

Dincolo de doctrine si programe electorale, la aceste alegeri participa 3 grupuri; grupul anti-Basescu format din USL, grupul pro-Basescu format in principal din ARD (PDL), PPDD si anexe gen PER, plus grupul UDMR. In paranteza vorbind, subordonarea unor partide anexe a ajuns atat de departe incat s-a ajuns la situatii aberante, PER fiind de exemplu singurul partid, declarat ecologist, din lume care sustine energia nucleara si exploatarile cu cianuri de la Rosia Montana, in timp ce PPDD nu are decat o singura masura inteligibila in program, opozita fata de USL si premierul Ponta.

Dintre cele doua grupuri principale cel mai democratic este grupul USL care are cel putin doua centre de putere, grupate in jurul celor doi copresedinti, pe cand grupul pro-Basescu, ARD-PPDD, are un singur centru de putere in jurul presedintelui Basescu. Fiind format din doua partide mari, in USL se asigura si echilibrul politic, fiind eliminata posibilitatea unei dominatii excesive a unui singur partid politic.

Din punctul de vedere al protectiei mediului Traian Basescu s-a pozitionat constant impotriva mediului pe cand USL a adoptat anumite puncte de interes pentru verzi.

Coraborand toate aceste aspecte ne exprimam sustinerea pentru candidatii USL. Pe langa aceasta recomandare generala, pe baza analizei campaniei candidatilor, ne exprimam sustinerea pentru domnul Ciprian Nica, candidat in Colegiul 1 CD Focsani, care a avut cea mai completa campanie si a reusit sa-si prezinte cel mai convingator programul. Pentru mentinerea echilibrului politic in cadrul USL recomandam si candidatul din Colegiul 3 CD, domnul Nini Sapunaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *