Pasarile din zona ecuatoriala devin tot mai mici, din cauza fenomenului de incalzire globala

Pasarile din zona ecuatoriala devin tot mai mici, din cauza fenomenului de incalzire globala, potrivit unor studii realizate de cercetatorii australieni si britanici, informeaza express.co.uk.

Oamenii de stiinta au aflat ca anumite specii de pasari din Australia au pierdut, in medie, 4% din greutate comparativ cu exemplarele acelorasi specii care au trait in secolul trecut.

Numeroase specii de pasari din zona ecuatorului tind sa devina tot mai mici, iar altele din zonele reci au castigat in dimensiuni, deoarece pasarile mai mari pot sa isi conserve caldura intr-un mod mai eficient.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Australian National University a relevat faptul ca arealul in care traiesc aceste specii de pasari devenite mai mici decat rudele lor din secolul trecut s-a extins cu 7% spre Polul Sud.

In Marea Britanie, autorii unui studiu, coordonat in 2006 de profesorul Yoram Yom-Tov, au descoperit ca exemplarele din speciile brumarita de padure, pitigoi mare, pitigoi albastru si mugurar cantaresc, in medie, mai putin decat rudele lor care au trait in urma cu un secol. In luna iulie, cercetatorii britanici au anuntat ca si oile de pe insula scotiana St. Kilda au devenit, in medie, cu 5% mai mici decat rudele lor care traiau in urma cu 24 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *