Pasi spre ecologizare

Primarul comunei Mihail Kogalniceanu, Iosif Valer Muresan: „Fiecarei familii care locuieste la casa i-am repartizat cate doua pubele - una verde si una neagra, iar pentru cei care stau la bloc, am amplasat tot containere negre si verzi, pentru ca deseurile sa fie colectate selectiv.“

PUBELE PENTRU COLECTAREA SELECTIVĂ Locuitorii din comuna constanteana Mihail Kogalniceanu vor invata sa colecteze selectiv deseurile pe care pana acum le aruncau la gramada. Daca in alte localitati au fost atrasi bani europeni pentru a se face colectarea selectiva, Primaria Mihail Kogalniceanu a decis sa se alinieze tendintelor europene asa cum poate, cu forte proprii. Ca orice lucru care necesita o schimbare de mentalitate, va fi destul de greu pana cand populatia va invata ca trebuie sa puna separat deseurile menajere de sticla, plastic sau hartie. Dar cum orice lucru se deprinde in timp si cu pasi mici, primarul din Mihail Kogalniceanu, Iosif Valer Muresan, a facut primul pas. In urma cu doua saptamani, Primaria a achizitionat 3.600 de pubele a cate 120 de litri fiecare si 50 de containere in care incap cate 1.100 de litri. „Fiecarei familii care locuieste la casa i-am repartizat cate doua pubele – una verde in care sunt depozitate deseurile menajere si una neagra pentru sticla, plastic si hartie, iar pentru cei care stau la bloc, am amplasat tot containere negre si verzi, pentru ca deseurile sa fie colectate selectiv“, a declarat Muresan.

EDUCATIE ECOLOGICĂ Pentru achizitionarea pubelelor si a containerelor, administratia locala a scos din vistierie aprox. 400 de mii de lei. Si cum pentru a avea succes un astfel de proiect informarea conteaza foarte mult, fiecare familie primeste periodic jurnalul informativ al comunei. „La fiecare aparitie, un punct important este dedicat colectarii selective. Va fi mai greu pana cand va deprinde toata lumea ca deseurile trebuie puse separat, insa noi depunem tot efortul pentru ca populatia sa fie educata in acest sens. Un accent foarte mare punem pe educatia copiilor, pentru ca ei sunt cei care ii pot influenta pe cei mai in varsta in acest caz“, a mai spus Muresan.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente