Patriarhia Romana il contrazice pe ministrul mediului, in cazul Manastirii Panaghia

Patriarhia Romana sustine ca edificiul monahal ridicat de calugari in Parcul National Ceahlau a fost construit legal, contrazicand astfel o afirmatie a ministrului Attila Korodi potrivit careia constructia a fost ridicata fara respectarea tuturor legilor de mediu.

Patriarhia Romana arata ca noua constructie a fost ridicata pentru a “imbunatati conditiile de existenta si de rugaciune ale calugarilor si pentru a crea un spatiu liturgic corespunzator”, dat fiind ca monahii traiau, anterior ridicarii edificiului, in bordeie.

In opinia preotilor, Masivul Ceahlau este rezervatie naturala. Inca din anul 2003, Mitropolia Moldovei si Bucovinei a solicitat autoritatilor locale si centrale gasirea unor solutii legale pentru realizarea obiectivelor de mai sus. “Pentru construirea Casei Panaghia, Mitropolia Moldovei si Bucovinei a obtinut toate avizele necesare.

Pe baza acestor avize, Consiliul Judetean Neamt a emis autorizatia de constructie inca din luna august a anului 2004”, se arata in comunicatul trimis ministrului.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente