Patrimoniul din Rosia Montana, in imagini, la Institutul Francez din Iasi

Patrimoniul din Rosia Montana, in imagini, la Institutul Francez
Patrimoniul din Rosia Montana, in imagini, la Institutul Francez

Dupa vernisajul expozitiei, de la ora 18:30 este programata o proiectie de film. Intrarea este libera.
De astazi si pana pe 9 martie, iesenii pot admira in spatiul expozitional al Institutului Francez fotografii ce ilustreaza patrimoniul din Rosia Montana. Expozitia dedicata celei mai vechi localitati miniere din tara si prezentata sub genericul „Patrimoniul din Rosia Montana, in imagini” va fi vernisata astazi, de la ora 18.

Cu prilejul implinirii a 1882 de ani de existenta a Rosiei Montane si, totodata, pentru a face cunoscute riscurile la care este supusa intreaga zona din cauza proiectului minier propus de compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), pe 6 februarie au fost organizate simultan mai multe evenimente in peste 30 de orase din tara si din strainatate.

La Iasi, organizatorii campaniei „Salvati Rosia Montana!” au hotarat sa continue activitatile dedicate prezentarii importantei conservarii si punerii in valoare a patrimoniului natural si cultural din zona mentionata cu aceasta expozitie.

Dupa vernisajul expozitiei, de la ora 18:30 este programata o proiectie de film. La invitatia Asociatiei Mai Bine, cei interesati pot viziona filmul „Patrimoniul Rosiei Montane in UNESCO” (subtitrat in romana, cu o durata de 24 minute) in sala „B. Fondane” a institutului. Intrarea este libera.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente