Patru activisti pentru mediu, retinuti dupa ce au escaladat portile Palatului Buckingham

Patru activisti pentru mediu, retinuti dupa ce au escaladat portile Palatului Buckingham

Politia interogheaza patru activisti, trei barbati si o femeie, care sustin ca sunt reprezentanti ai grupului Climate Siren si au fost retinuti dupa ce au escaladat, sambata, portile Palatului Buckingham.

Membrii grupului s-au legat de portile palatului timp de patru ore, sambata, la scurt timp dupa ora locala 14.00 (16.00 ora Romaniei). Acestia sustin ca ii cer reginei sa urmeze exemplul printului Charles in privinta protejarii mediului, relateaza BBC .

Cele patru persoane au fost retinute sub suspiciunea de incalcare a normelor parcurilor regale.

Un purtator de cuvant al Politiei Metropolitane a declarat ca ofiterii i-au inlaturat pe cei patru protestatari cu ajutorul unei platforme aeriene in jurul orei 18.35 GMT (20.35 ora Romaniei), iar acestia au fost retinuti.

Protestul intervine la o zi dupa incheierea conferintei globale RIO+20 privind dezvoltarea durabila, care a avut loc la Rio de Janeiro, in Brazilia. Grupul a publicat, de asemenea, pe site-ul sau de Internet o scrisoare adresata reginei, in care compara schimbarile climatice cu „o alta mare lupta nationala” a generatiei ei. „Credem ca securitatea noastra nationala este in pericol acum, nu mai putin decat era in zilele negre ale ultimului Mare Razboi, desi intr-un mod diferit”, afirma textul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *