Patru noi specii de caracatite veninoase descoperite langa Antarctica

0
291

Nu se stie cum reusesc caracatitele sa produca venin viabil la temperaturi atat de joase.caracatite

Oamenii de stiinta au colectat pentru prima oara venin de la caracatite capturate in apele din jurul Antactticii. In timpul acestui proces au descoperit patru noi specii de caracatite si doua de cefalopode veninoase.

Cercetatorii spera ca noile veninuri descoperite vor ajuta la producerea unor noi medicamente pentru durere, alergii si cancer.

Studiul a fost condus de catre Bryan Fry de la University of Melbourne, impreuna cu cercetatori de la University of Hamburg si Universitatea de Tehnologie si Stiinta din Norvegia.

Desi veninul este folosit de mult timp in dezvoltarea medicamentelor, oamenii de stiinta au avut doar de curand ocazia sa analizeze veninul cefalopodelor, caracatitelor si sepiilor.

Fry a spus ca proprietatile enzimelor ar trebui sa fie afectate de temperatura, dar enzimele animalelor de la Polul Sud reusesc cumva sa ramana active sub zero grade.

Cercetatorul a descoperit anul trecut ca toate caracatitele din lume sunt veninoase si de atunci oamenii de stiinta au pornit o actiune uriasa, la nivel global, pentru studierea acestui nou aspect.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.