Pelicanul si vulturul codalb – vedetele expozitiei de fotografie Delta Dunarii – O lume solitara

Pelicanul si vulturul codalb - vedetele expozitiei de fotografie Delta Dunarii - O lume solitara
Pelicanul si vulturul codalb - vedetele expozitiei de fotografie Delta Dunarii - O lume solitara
Pelicanul si vulturul codalb – vedetele expozitiei de fotografie Delta Dunarii – O lume solitara

Casa de Cultura Friedrich Schiller www.casaschiller.ro, casa de cultura a minoritatii germane din Bucuresti, anunta lansarea parteneriatului cu pensiunea Aqua Villa in cadrul „Expozitiei de Fotografie Delta Dunarii – O lume solitara”, cu prilejul manifestarilor dedicate ciclului „Oameni si locuri importante din cultura romana”.

„Expozitia de Fotografie Delta Dunarii – O lume solitara” este realizata de cercetatorul stiintific si doctor in biologie, Klaus Fabritius si organizata de Casa de Cultura Friedrich Schiller, cu sprijinul Forumului Democrat al Germanilor din Regiunea Extracarpatica si Clubul Leica.

Sub motto-ul Delta Dunarii ne priveste pe toti, Expozitia „O lume solitara” surprinde imagini din Delta Dunarii, precum peisaje din Delta, casele traditionale alte etnicilor, momentele zilei in Delta, pelicanul – simbolul Deltei dar si vulturul codalb – o specie pe cale de disparitie.

„Suntem onorati sa gazduim aceasta expozitie care evidentiaza pe de o parte ambientul unic al zonei si cultura specifica a minoritatilor care o populeaza, in aceeasi masura in care institutia pe care o conduc organizeaza si promoveaza actiuni culturale dedicate etnicilor germani din Romania dar si romanilor. Motivul pentru care am ales Aqua Villa, o pensiune din Delta Dunarii sa sustina si sa se implice in promovarea Deltei este impartasirea de valori comune cu ale Casei Schiller fata de Delta Dunarii si fata de cultura etnica din Delta, in acelasi timp un partener in care am gasit deschidere si pasiune pentru viitoarele proiecte pe care le-am putea dezvolta in Delta”, declara Mariana Duliu, presedintele Casei de Cultura Friedrich Schiller.

„Am ales sa sustinem „Expozitia de Fotografie Delta Dunarii – O lume solitara” pentru ca inca de la constructia pensiunii ne-am concentrat toate eforturile in promovarea regiunii, a atractiilor naturale turistice, care ofera cadre unice de fotografie dar si a diversitatii culturale printre turisti. Pe langa frumusetile unice pe care le ofera, Delta Dunarii reprezinta si o regiune cu un substrat puternic de cultura, in care regasim traditii si obiceiuri nemtesti, tatare sau ucrainiene. Ii asteptam pe toti iubitorii de frumos, de a (re)descoperi Delta Dunarii sa viziteze expozitia de fotografie, un prim pas de a aduce mai aproape Delta, speciile de pasari si cultura etnicilor printre romani”, declara Cornel Crivtulencu, administrator pensiunea Aqua Villa.

Reprezentanti ai Ambasadei Republicii Federale Germania, membrii ai Forumului Democrat German si membrii ai comunitatii germane din Bucuresti au vizitat „Expozitia de Fotografie Delta Dunarii – O lume solitara”.

„Expozitia de fotografie Delta Dunarii – O lume solitara” este deschisa vizitatorilor pana pe data de 24 octombrie, intre orele 09.00 – 15.00, la sediul Casei de Cultura Friedrich Schiller, din Str. Batistei, nr. 15, sector 2.

Cu o traditie de 57 de ani, Casa de Cultura Friedrich Schiller organizeaza activitati culturale, educative si sociale atat pentru etnicii germani din Romania cat si pentru romani. Casa Schiller functioneaza ca un loc de legatura intre etnicii germani din Romania, romanii stabiliti in Germania, cetatenii germani si austrieci care traiesc in Romania dar si vorbitorii de limba germana si sustine activ traditiile, cultura si obiceiurile germane. Institutia are in dotare o biblioteca dezvoltata in colaborare cu Ambasada Germaniei in Romania si cu Institutul Goethe, adresata elevilor, studentilor vorbitori de limba germana si a profesorilor de limba germana. Periodic, Casa Schiller organizeaza cursuri de limba germana si limba engleza pentru copii si adulti.

Membru corespondent al Academiei de stiinte Agricole si Silvice din Romania, Klaus Fabritius este doctor in biologie, cercetator stiintific cu peste 250 de lucrari de specialitate publicate in tara si in strainatate, aparute in reviste de prestigiu si autor a peste 10 volume stiintifice, primind diploma de excelenta din partea Universitatii “Ioan Cuza” din Iasi. Klaus Fabritius este presedintele Asociatiei Romane pentru Combaterea Vectorilor in Igiena Publica (ARCVIP), membru fondator al Clubului Humboldt Romania, presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania – Regiunea Extracarpatica. Pasiunile naturalistului Klaus Fabritius sunt: fotografia, calatoriile, ocrotirea naturii si protectia mediului.

Construita in anul 2006, pe un teren in suprafata de 3000 mp, Aqua Villa este o pensiune premium care ofera cazare turistilor in Delta Dunarii, in 7 camere duble, intime si confortabile si se afla in Satul Vulturu, Comuna Maliuc, Mila 26, pe Bratul Sulina, in judetul Tulcea. Situata la 25 km de municipiul Tulcea, pensiunea se adreseaza turistului modern, care doreste sa cunoasca bogatiile Deltei Dunarii sau care este in cautare de noi experiente culinare si sporturi nautice. Intre serviciile Aqua Villa se numara: preluare turisti din orasul Tulcea, excursii in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, locuri de joaca pentru copii, piscina exterioara, plimbari cu bicicleta, plimbari cu salupa si barca cu motor, scule pentru pescuit, momente artistice, proiectii filme si muzica, tenis de masa, tir sportiv cu aer comprimat, dartz, bucatarie traditionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *