PER Bistrita-Nasaud cere prefectului sa ia masuri pentru rezolvarea problemelor de mediu din Sarata

PER Bistrita-Nasaud cere prefectului sa ia masuri pentru rezolvarea problemelor de mediu din Sarata
PER Bistrita-Nasaud cere prefectului sa ia masuri pentru rezolvarea problemelor de mediu din Sarata

Liderii organizatiilor judeteana si municipala PER, Alexandru Toniuc, Marius Balan si Maxim Gagea, ii solicita prefectului Ioan Tintean sa ia masuri vizavi de ce se intampla la Sarata: gunoaie aruncate pe malul raului, furt de minerale, si il roaga sa dispuna montarea unei camere de supraveghere in zona si sa oblige Primaria Bistrita sa dispuna transportarea deseurilor adunate acolo.
Catre Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud

Domnule prefect,

Va aducem la cunostinta trei aspecte care nu isi au rezolvarea de ani de zile si care incalca flagrant legile de mediu. Este vorba de localitatea Sarata, cartier al Bistritei, unde o parte a comunitatii cu o stare materiala precara si care nu are contracte de salubritate, isi arunca toate deseurile pe malul raului Bistrita, in vecinatatea lor, aparand un depozit nou de necontrolat.

Cel de-al doilea aspect pe care dorim sa-l aducem la cunostinta dumneavoastra este furtul de minerale (sare) din perimetrul cartierului, unde se sapa in vecinatatea albiei raului, aducand grave prejudicii si terenului agricol a altor cetateni care mai fac si agricultura, afectand si peisagistic zona. Va informam, pe surse sigure, ca se vinde sarea fraudulos la 0,25 bani pentru cantitati mai mari de o tona. Intelegem ca situatia lor este foarte grea, dar trebuie sa respecte legea.

Va rugam de asemenea sa obligati si Primaria Bistrita sa aloce suma necesara in Consiliul Local in regim de urgenta pentru transportarea gunoaielor din depozitul nou creat pe malul raului Bistrita in intravilanul municipiului. Acest exemplu negativ este dat tocmai de administratia municipiului, iar in acest caz pe noi ne lasa fara cuvinte.

De asemenea, va rugam sa dispuneti montarea unei camera de supraveghere in localitatea Sarata in zona descrisa avand in vedere ca in vecinatatea raului trece reteaua de electricitate.

Marius Balan – presedinte PER Bistrita, Alexandru Toniuc – presedinte PER Bistrita-Nasaud, consilier municipal, Maxim Gagea – consilier municipal

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente