Crescatorii de albine din Romania vor putea accesa fonduri pentru agricultura ecologica

apicultor
Crescatorii de albine din Romania vor putea accesa fonduri pentru agricultura ecologica

Crescatorii de albine din Romania vor fi considerati fermieri activi si vor putea accesa fonduri din Pilonul II pentru agricultura ecologica. Decizia a fost luata in urma consultarilor dintre serviciile tehnice ale Comisiei Europene si o delegatie a o delegatie a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Astfel, in perioada de programare 2014-2020, apicultorii romani vor fi asimilati crescatorilor de animale si nu vor fi exclusi din lista fermierilor activi, suprafata acoperita fiind raza de actiune a stupului.

In alta ordine de idei, delegatia MADR a convins oficialii Comisiei sa sustina o revizuire a Regulamentului european pentru siguranta alimentara, care sa permita folosirea unor aditivi la prepararea pastei de mici. Propunerea va fi discutata in cadrul reuniunii de joi, 20 februarie, a Comitetului pentru Siguranta Alimentara al Uniunii Europene (SCFCAH).

“Speram ca toate statele membre sa inteleaga specificitatea produselor traditionale romanesti si ca vor vota in spiritul Uniunii Europene de a conserva si promova produsele traditionale”, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente