Perdele vegetale de protectie

  0
  412

  Smithfield Ferme planteaza in aceasta primavara 6.939 de tei si frasini in judetele Timis si Arad

  Timisoara, 18 martie 2009. In aceste zile, Smithfield Ferme se afla in plina campanie de plantari de primavara care se va derula timp de 2 saptamani in judetul Timis si Arad. Plantarile se incadreaza in miscarea nationala „Milioane de Oameni, Milioane de copaci” initiata in 2006 de catre Fundatia PRAIS in parteneriat cu Ministerul Mediului si Garda Nationala de Mediu, miscare recunoscuta de catre UNEPplantari-smithfield-ferme.jpg (United Nations for Environment Protection).

  Primele 2 actiuni au avut loc in comuna Bacova, langa ferma Smithfield Ferme. 40 de elevi ai scolii generale, alaturi de directorul sau, impreuna cu 20 de voluntari Smithfield Ferme au plantat intr-o singura zi 489 de tei si frasini, care vor forma perdele vegetale de protectie pe terenul recomandat de catre primaria locala. La plantari a participat voluntar si Marian Eperies, comisar-sef al Garzii de Mediu Timis, alaturi de alti reprezentanti locali. Elevii au primit informatii legate de importanta plantarilor de arbori si plante pentru protectia mediului, precum si diplome si cadouri ecologice.

  „In dubla noastra calitate de voluntari si sponsori ai acestei miscari nationale, in urmatoarele zile vom planta alti 330 de tei si frasini pe terenul de langa ferma Jimbolia 4, tot din judetul Timis, urmand ca pana la finele lunii martie, imediat ce vremea ne va permite, sa plantam 1.500 de arbori in judetul Arad, langa fermele: Misca 1, Misca 2, Satu Nou, Sinteal. Pentru crearea de perdele vegetale in vecinatatea fermelor noastre vom planta pana la finele campaniei de primavara alti 4.620 de copaci, obiectivul Smithfield Ferme pentru editia a III-a a miscarii nationale „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci” fiind sa plantam un numar de 6.939 de copaci ” a declarat Bogdan Mihail Director General Smithfield Ferme.

  Din 2004, cand a intrat pe piata romaneasca, Smithfield Ferme a investit in operatiunile sale din Romania peste 500 milioane USD. Astazi, in Romania compania opereaza 38 de ferme active in judetele Timis si Arad, cu un total de 37.500 scroafe care produc 650.000 de purcei anual. Cu sprijinul si acordul comunitatilor si autoritatilor locale, Smithfield Ferme intentioneaza sa isi dezvolte activitatile economice si in alte judete ale tarii.

  Smithfield Ferme este parte a Smithfield Foods, Inc., o companie americana cu sediul in Smithfield, Virginia. Smithfield Foods si-a inceput activitatea in anul 1936 si este in prezent cel mai mare producator de porcine si procesator de carne de porc din lume, inregistrand venituri anuale de 11,6 miliarde USD si vanzari internationale de peste 1 miliard USD.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.