Pericol iminent pentru o noua revarsare de mal toxic in Ungaria. Autoritatile maghiare recunosc pericolul. 6000 de oameni in pericol

Zidul de protectie al lacului de substante toxice poate ceda in orice moment. Maghiarii construiesc un nou dig de protectie, dar lucrarile merg greu, iar o noua revarsare ar putea provoca si mai multe victime si daune materiale. Ungaria este in stare de alerta.

6.000 de oameni care locuiesc in vecinatatea lacului de substante toxice din vestul Ungariei, care a revarsat martea trecuta, asteapta in prezent sa fie evacuate in orice moment de autoritati. Motivul e reprezentat de descoperirea a tot mai multe crapaturi in digul de protectie, iar autoritatile au ajuns sa recunoasca faptul ca nu au cum sa previna o a doua revarsare toxica.

“O a doua scurgere de mal toxic nu poate fi prevenita. Ea va avea loc. Digul a inceput sa crape in numeroase locuri. Ne putem astepta la un nou dezastru. Important e sa salvam oamenii si comunitatea. Natura o ingrijim pe urma”, a spus Zoltan Illies, secretar de stat al Mediului. Specialistii unguri se asteapta ca 800.000 de metri cubi de mal rosu toxic sa ajunga afara din lac in momentul prabusirii digului.

Ca atare, militarii contruiesc contra-cronometru un dig lung de 600 de metri si inalt de zece, care ar trebui sa protejeze comunele Kolontar si Devecser de deversare. In acest timp, sinistratii evacuati – 800 la numar – traiesc in scolile si salile de sport din Ajak, un oras situat la opt kilometri de locul catastrofei.

In plus, din ora in ora au loc noi masuratori asupra digului de protectie pentru a fi descoperite noi crapaturi si a se stabili un moment exact in care zidul va ceda, iar malul toxic va fi liber.

Articolul precedentDeseuri greu de aruncat
Articolul următorVine valul toxic de la unguri

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente