Pescar hoinar difuzeaza la TVR 2, Festivalul stiucilor din Delta Dunarii

Pescar hoinar difuzeaz? la TVR 2, Festivalul ?tiucilor din Delta Dun?rii
Pescar hoinar difuzeaza la TVR 2, Festivalul stiucilor din Delta Dunarii
Pescar hoinar difuzeaza la TVR 2, Festivalul stiucilor din Delta Dunarii

La „Pescar hoinar”, duminica, 30 noiembrie, de la ora 10.00, la TVR 2, Victor Tarus si Eugen Roibu va prezinta „Festivalul stiucilor din Delta Dunarii”.

pescar hoinarNumai in aceasta saptamana, emisiunea “Pescar Hoinar” este difuzata de la ora 10.00, pe spatiul sau traditional fiind programata transmisiunea directa de sarbatorire a praznicului Sfantului Andrei, Ocrotitorul Romaniei.

Asadar duminica, 30 noiembrie, telespectatorii sunt invitati la „Festivalul stiucilor din Delta Dunarii” – un eveniment asteptat cu multa nerabdare de toti pescarii.

Stiuca este rapitorul cel mai ravnit, perioada optima pentru pescuitul la stiuca fiind toamna tarziu, cand puietul se retrage la iernat si bradisul a cazut pe fundul apei. Adevaratele capturi se fac in apele limpezi si oxigenate, cu vegetatie bogata in care stiuca se camufleaza pentru a iesi brusc la atac. Si pentru ca Delta Dunarii este paradisul in care poti avea adevaratele capturi la stiuca, in acest loc, toamna tarziu, pescarii au parte de “Festivalul stiucilor”.

Atunci cand vremea este rea, stiucile mature devin agresive si, chiar daca au plevusca din belsug, ataca decis nalucile pescarului, probabil doar pentru ca acestea le incalca teritoriul in care se pregatesc de „nunta”… Uneori avem sansa de a trai un adevarat festival al stiucilor, acolo unde acestea inca mai exista, in lupta lor cu pescarul experimentat si onest.

La un asemenea regal pescaresc va invita Victor Tarus si Eugen Roibu duminica, 30 noiembrie, de la ora 10.00.

Victor Tarus este editor al revistei „Pescar modern”, cu aparitie neintrerupta din 1990, dar si autorul mai multor carti de pescuit sportiv. A realizat documentare, este organizator de concursuri de pescuit si a castigat mai multe titluri la competitii interne si internationale de casting, pescuit la musca artificiala si pescuit cu naluci.

Eugen Roibu este autorul si realizatorul programului „Pescar hoinar”, care este difuzat neintrerupt din 2003 pana in prezent, dar si un desavarsit povestitor al celor mai interesante partide de pescuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *