Pescuitul este interzis de pe 1 aprilie

Pescuitul este interzis de pe 1 aprilie
Pescuitul este interzis de pe 1 aprilie

De pe 1 aprilie pana pe 30 iunie inclusiv, in Moldova, va fi interzis pescuitul industrial, sportiv si de amator, in bazinele acvatice piscicole naturale, anunta Ministerul Mediului.

Astfel, nu se va putea pescui in raul Prut, de la frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina pana la satul Tetcani, in lacul de acumulare Costesti-Stanca, in raul Prut, pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costesti-Stanca pana la satul Giurgiulesti, si in baltile Manta.

Interdictia se va aplica si in bazinul fluviului Nistru, in Nistru – pe sectorul de la satul Naslavcea pana la orasul Camenca, in lacul de acumulare Dubasari si in fluviul Nistru – pe sectorul de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubasari pana la satul Palanca si in bratul Turunciuc.

Permisul pentru pescuit se elibereaza de catre Serviciul Piscicol. Pentru o zi, acesta costa 30 de lei, iar pentru un an 300 de lei. Pensionarii platesc 15 lei pentru un permis de o zi si 150 de lei pentru un permis de un an. Cei care au pensia mai mica decat marimea cosului minim de consum vor achita doi lei pentru o zi si 30 de lei – pentru un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *