Pescuitul tonului omoara pasari de mare pe cale de disparitie

0
349

Carligele folosite pentru prinderea tonului, in Pacificul de Sud si Oceanul Indian, omoara pasari de mare pe cale de disparitie, rechini si broaste testoase, informeaza Reuters. In fiecare an 13.500 de pasari de mare, din care 10.000 de albatrosi, mor din cauza vaselor de pescuit, in special a celor japoneze. Potrivit WWF, 19 dintre cele 22 de specii de albatrosi au fost deja clasificate de World Conservation Union ca fiind pe cale de disparitie.

Simon Cripps, directorul Programului Marin Global din cadrul WWF, a declarat ca vasele de pescuit nu inteleg efectul devastator pe care actiunea lor necontrolata o are asupra speciilor amenintate cu disparitia.
WWF considera ca sunt necesare actiuni mai dure din partea Comsiei pentru Conservare a Tonului cu inotatoare albastre din zona de Sud-Est.

Intalnirea anuala a acestei comisii va avea loc saptamana viitoare in Australia. Comisia trebuie sa implementeze masuri mai eficiente decat folosirea stalpilor plutitori pentru sperierea pasarilor marine. De asemenea, sunt necesare rapoarte reale privind aceste capturi.

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.