Poluarea ucide mai multi oameni decat accidentele de masina

1
298

Un studiu intocmit de expertii Agentiei Europene pentru Mediu arata ca poluarea ucide mai multi oameni decat accidentele de masina. Specialistii sustin ca situatia s-ar putea inrautati, daca nu vor fi luate masuri urgente, informeaza Antena 3. Potrivit documentului, poluarea a micsorat cu un an speranta de viata a zeci de milioane de oameni din mai multe state europene. Sute de mii de morti premature se inregistreaza anual, din aceasta cauza.

Specialistii mai sustin ca peste 100 de milioane de oameni din 53 de state nu au acces la apa potabila, problema care este si mai grava in zonele rurale. Expertii europeni avertizeaza ca nivelul ridicat al poluarii aerului ar putea reduce speranta de viata cu pana la 2 ani in state ca Belgia, Olanda, nordul Italiei, precum si in regiuni din Polonia si Ungaria.

Numarul europenilor afectati este de peste 800 de milioane. „Pierderea de vieti omenesti este cu mult mai mare decat cea provocata de accidentele rutiere”, se mai mentioneaza in document. Agentia europeana avertizeaza ca trebuie luate urgent masuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si pentru imbunatatirea calitatii aerului si a apei, informeaza aceeasi sursa.

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.