Peste 1.000 de hectare vor fi impadurite

Peste 1.000 de hectare de teren din judetul Valcea au fost impadurite anul acesta de Directia Silvica (DS) cu puieti de rasinoase si foioase.
impadurire
In urma unor controale anuale ale DS, s-a stabilit ca in Valcea trebuie impadurite anul acesta 1.220 de hectare de teren. “In prezent, am impadurit toata suprafata de 1.220 de hectare. Din aceasta suprafata, 660 de hectare au fost impadurite cu plantatii artificiale si 540 de hectare au fost regenerate. Speciile plantate au fost puieti de rasinoase, (molid, brad, larice si duglas) si de foioase (stejar, paltin, frasin, cires si tei). Cele mai mari suprafete au fost impadurite cu rasinoase in zona Voineasa si Romani, iar cu foioase, in zonele de deal, din Calimanesti, Cornetusi Babeni”, a declarat Marian Marica, responsabilul cu impaduririle din cadrul DS Valcea.

Acesta a precizat ca suprafata impadurita in 2008 e aceeasi cu cea de anul trecut. Reprezentantii DS sustin ca lucrarile de impadurire necesita un volum foarte mare de munca. O suprafata impadurita trebuie supravegheata incontinuu de personalul directiei o perioada cuprinsa intre doi si opt ani, timp in care e urmarita evolutia starii de vegetatie, cresterea si dezvoltarea viitorilor puieti. “Impadurirea unui hectar de teren costa in functie de specie, intre 7.000 si 14.000 de lei. Noi speram ca exemplul nostru de impadurire sa fie urmat si de particularii din judet, care au exploatat padurile si au lasat terenul gol”, a spus Marian Marica.

In aceasta perioada, personalul DS Valcea inventariaza toate suprafetele impadurite din judet si cu aceasta ocazie se stabilesc si lucrarile specifice care trebuie facute in anul 2009, zonele in care trebuie sa se faca completari cu puieti si sunt identificate si suprafetele care trebuie impadurite anul urmator.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente