Peste 1.000 de puieti de stejar, plantati la Calugareni

Actiunea face parte din campania „Milioane de oameni, milioane de copaci”.puieti plantati

Peste 1.000 de puieti de stejar au fost plantati marti, la Calugareni, judetul Giurgiu, in cadrul unei campanii judetene derulate de Consiliul Judetean si Directia Silvica, la actiune participand si circa 50 de angajati ai Consiliului, cat si peste 100 de elevi si profesori, transmite corespondentul

Presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat ca au mers la Calugareni sa planteze puieti de stejar aproape toti directorii din institutia pe care o conduce.

„Au venit aici aproape toti colegii cu functii de conducere pentru ca stiu cat sunt de importante asemenea evenimente, avem nevoie cu totii de putina umbra. Nu stiu exact daca elevii invata de la noi, sau noi de la ei, dar e o dovada ca putem invata sa pretuim mediul inconjurator”, a spus Dumitru Beianu.

Pe de alta parte, primarul comunei Calugareni, Marin Voinea, a spus marti ca puietii vor fi plantati in apropierea tuturor scolilor din cele trei localitati ale comunei. „In urmatoarele doua zile, avem de plantat 1.000 de puieti de stejar. Vor fi cate 250 de puieti in preajma tuturor unitatilor de invatamant din localitatile comunei. In perspectiva, dorim sa solicitam puieti si pentru a fi plantati pe drumul comunal care strabate zona de camp, pe malul raului Neajlov, pe o portiune de 3-5 kilometri”, a spus Marin Voinea.

Actiunea de plantare de marti, de la Calugareni este prima din cadrul campaniei ” Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, derulata de Consiliul Judetean si Directia Silvica. In cadrul campaniei vor fi plantati in total 28.000 de puieti din specii decorative.

„Este un program realizat impreuna cu Consiliul Judetean, iar puietii, din specii decorative, stejar rosu, salcam frasin, vor fi plantati pe langa scoli, gradinite, primarii. Vrem sa prindem si un pic de umbra, pentru ca asa cum iarna, Miercurea Ciuc este polul Romaniei, vara Giurgiu a devenit polul caldurii”, a declara recent, corespondentului NewsIn, directorul Directiei Silvice Giurgiu, Dan Dumitrescu.

Acesta a precizat ca in ultimii ani, Directia Silvica impreuna cu institutii si persoane fizice au impadurit circa 500 de hectare de teren. In cadrul campaniei de la Giurgiu, cei mai multi puieti, respectiv 8.750 vor ajunge in urmatoarele zile la Vedea, iar alti 5.600 de puieti la Rasuceni.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *