Peste 10.000 de bucuresteni au fost muscati de cainii comunitari, in 2009

0
391

Maidanezii au pus stapanire pe strazile oraselor, iar situatia se poate agrava, pentru ca acum primariile se scuza ca este criza.caini maidanezi

In fiecare luna, sute de bucuresteni ajung la spital muscati de caini. Anul trecut peste 10.000 de oameni s-au prezentat la tratament, la Institutul Matei Bals. In timp ce autoritatile dau din colt in colt, in lipsa de solutii, numarul cainilor din Capitala a ajuns la peste 100.000, potrivit unor estimari.

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaiei, a delcarat ca problema cainilor comunitari din Bucuresti nu poate fi rezolvata in prezent, pentru ca exista doua legi pe acest subiect care se contrazic. „Una este legea privind protectia animalelor, modificata in 2008, care interzice eutanasierea cainilor, cu exceptia animalelor cu boli incurabile. Apoi, exista o ordonanta de urgenta pentru gestionarea cainilor fara stapan, care spune ca patrupedele pot fi eutanasiate daca, dupa sapte zile de la cazarea in adaposturile speciale, nu sunt revendicati”, a exprecizat prefectul.

In 2009, in Bucuresti s-au eutanasiat 80 de caini bolnavi.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.