Ecou in Parlamentul European: taxa fast-food ar fi o premiera in Uniunea Europeana

Taxa pe alimentele de tip fast-food ar fi o premiera in Uniunea Europeana si ar avea drept consecinta cresterea preturilor de catre producatori si diminuarea puterii de cumparare a populatiei, a declarat europarlamentarul PNL Cristian Busoi.fast-food

Busoi a precizat ca atat producatorii cat si distribuitorii de produse tip fast-food vor creste preturile, iar Ministerul Sanatatii ar trebui sa recunoasca faptul ca aceasta este doar o noua metoda de a atrage bani la buget.

„Impunerea unei taxe discriminatorii este incorecta pentru ca o astfel de taxa penalizeaza pe toata lumea, indiferent de stilul de viata si de obiceiurile de consum alimentar. Ministerul Sanatatii trebuie sa renunte la aceasta initiativa”, a afirmat Busoi, citat de Mediafax.

Europarlamentarul a adaugat ca, daca va fi aprobata, taxa pe fast-food va afecta un segment larg de populatie, indiferent de stilul de viata, deoarece pe lista se afla o varietate mare de alimente. De asemenea, taxa ii va afecta in principal pe romanii cu venituri mici, deoarece acestia consuma alimentele „cele mai nesanatoase”.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *