Peste 2 tone de deseuri electronice adunate in sectorul 1

Peste 2 tone de deseuri electronice adunate in sectorul 1
Peste 2 tone de deseuri electronice adunate in sectorul 1

Bilantul de trei saptamani al campaniei “Alunga fantomele electronicelor vechi”, initiata de Asociatia Environ, alaturi de Primaria Sectorului 1 si Romprest indica 2.325 de kilograme de deseuri din echipamentele electrice si electronice (DEEE) colectate in sectorul 1 al Capitalei.

DEEE-urile provin de la asociatiile de locatari, institutiile si companiile din sector. Campania dureaza pana la finalul lunii, scopul fiind, dincolo de colectarea DEEE-urilor, informarea si educarea oamenilor asupra pericolului pe care il reprezinta electronicele vechi.

Proiectul are si o componenta competitionala, la final fiind premiate cele mai verzi asociatii de locatari, institutii, companii, dar si cei mai ecologisti rezidenti ai sectorului 1.

Pana acum, Institutul Cultural Roman conduce in topul verde, urmat de Radio Difuziunea Romana si de Clubul Copiilor nr. 1 -Ciresarii-. Cat despre asociatiile de locatari, Calea Grivitei este unul dintre bulevardele cu locuitorii cei mai ecologisti.

Deseurile din echipamente electrice si electronice sunt preluate gratis. Iar pentru buna derulare a proiectului, existapuncte de informare la sediile Environ, Romprest, si in cadrul Primariei sectorului 1. Locuitorii sectorului pot apela numarul gratuit 021/9460 pentru preluarea DEEE-urilor.

Romania nu reuseste cu niciun chip sa atinga tinta de patru kilograme de deseuri electrice si electronice (DEE-uri) colectate pe cap de locuitor, impusa de Uniunea Europeana. Cifrele arata ca suntem undeva la jumatatea acestei cifre.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente