Peste 300 de noi specii de animale si plante
Peste 300 de noi specii de animale si plante
Peste 300 de noi specii de animale si plante

Oamenii de stiinta au identificat, in ultimii doi ani, in regiunea Marelui Mekong, 367 de noi specii animale si vegetale, care sunt insa amenintate, conform unui raport al Fondului Mondial pentru Natura (WWF), citat joi de AFP.

“In urma acestor descoperiri, Mekongul s-a dovedit a fi una din cele mai bogate regiuni din lume in privinta biodiversitatii”, afirma Thomas Gray, expert al WWF, referindu-se la aceasta zona care cuprinde Vietnamul, Cambodgia, Laosul, Thailanda, Birmania si provincia chineza Yunnan.

“Daca vrem ca aceste noi specii pe cale de disparitie sa nu piara si sa pastram speranta altor descoperiri de animale uimitoare in anii urmatori, este esential ca guvernele sa investeasca in conservarea lor si in strategii de crestere sanatoasa”, adauga el intr-un comunicat difuzat joi.

Cea mai mare parte din cele 367 de specii noi identificate in 2012 si 2013 sunt vegetale, dar exista si 24 de specii de pesti, 21 de amfibieni, 28 de reptile, o pasare si trei mamifere, potrivit agerpres.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here