Peste 38.000 de elefanti africani sunt ucisi in fiecare an pentru fildes

Comertul cu fildes a fost interzis acum aproape 20 de ani de catre Conventia asupra comertului international cu specii amenintate (CITES). Multi au vazut acest lucru ca cel mai important pas in prevenirea extinctiei unor animale magnifice. Insa elefantul este in continuare in pericol: un raport al International Fund for Wildlife Welfare (IFWW) arata ca 38.000 de elefanti sunt omorati in fiecare an pentru coltii lor de fildes. elefanti fildes

Daca numarul elefantilor africani omorati ar ramane acesta, comertul ilegal ar putea lasa Pamantul fara elefanti pana in 2025. IFWW cere o interzicere totala a vanzarilor de fildes. CITES a permis, pana acum, un comert minim de fildes luat de la elefantii morti din cauze naturale.

Unii ecologisti sustine ca daca s-ar legaliza comertul cu fides de la elefanti deja morti, tarile cu o populatie mare de astfel de animale ar putea folosi profitul pentru conservarea elefantilor.

Altii spun ca fildesul vandut legal trimite mesajul gresit si permite ca cererea din China si Japonia sa ramana mare, aducand si mai multi clienti braconierilor.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *