Slatina: Se contruieste o fabrica de energie verde in oras

0
442

Primaria Slatina se va asocia cu firma SC Delta Invest SRL, din Brasov pentru a construi o fabrica de tratare a reziduurilor de la halda de gunoi a orasului din comuna Milcov.gunoaie in energie verde

Gunoiale slatinenilor vor fi transformate in energie verde Primaria pune la dispozitie terenul de 4 hectare, iar costurile de proiectare, realizare si exploatare vor fi suportate de firma. „Consiliului local ii va reveni o parte din profitul obtinut din vanzarea produselor recilate, a energiei verzi produse si a combustibilului. Aceasta asociere se va realiza pe 25 de ani. Trebuie sa tinem cont ca halda de gunoi de la Milcov a ajuns la capacitate maxima, iar noi va trebui la anul sa inchidem si sa ecologizam zona”, a explicat primarul Darius Valcov.

In Slatina nu exista un alt depozit autorizat de deseuri menajere, iar consiliul local nu are fonduri realizarea unei asemenea investitii in zona. In adresa trimisa catre Primaria Slatina, investitorul vrea sa construiasca fabrica pe maxim 2 hectare de teren, investitia ridicandu-se la 90 000 000 de euro. Firma ar procesa 50 000 de tone de gunoi pe an, produs de locuitorii Slatinei si ar creea 60 de locuri de munca. Fabrica va fi pusa in functiune in maxim 24 de luni de la semnarea contractului.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.