Peste 60.000 de pui de foca au fost macelariti anul acesta in Canada

Pescarii canadieni au ucis peste 60.000 de pui de foca de Groenlanda in 2009. Dar multi dintre vanatori au stat acasa anul acesta, din cauza interzicerii importului de produse din foca de catre Uniunea Europeana. Aceasta este cea mai buna veste pentru foci din ultimii 20 de ani. foci

Desi vanatorii din Insulele Magdalen din Quebec au ucis peste 19.000 de pui de foca in doar trei zile, atingand cota din prima faza a vanatorii, a doua faza nu a mai functionat la fel de bine.

Macelarii de foci din Newfoundland si Labrador, care sunt pescari in restul anului, au fost opriti de vremea foarte rea dar si de pretul extrem de mic oferit pentru blana de foca. Acesta este rezultatul direct al eforturilor UE de a interzice importul produselor din foca.

Interzicerea importurilor a dus la cel mai mic numar de foci omorate din 1994. pui de foca macelariti

Puii de foca sunt macelariti cu bate de lemn, dar la orele diminetii, intre 5 si 9, pentru a „nu supara turistii” care vin in zona abia dupa ora 10.

Focile adulte sunt impuscate in acelasi interval orar, pentru ca turistii sa nu auda zgomotul si sa nu priveasca cum se scruge sangele animalelor pe zapada alba.

Uniunea Europeana a interzis anul aceste importul produselor din foca, insa masura va fi aplicata in totalitate abia in 2010.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *