Ecologistii vor traversa oceanul pe o barca de plastic tinuta la suprafata de 12.500 de sticle

0
324

Exploratorul David de Rothschild a vorbit pentru prima oara despre decizia sa de a pleca pe mare cu un catamaran facut din sticle de plastic.nava din PET-uri

Un grup de ecologisti va naviga de la San Francisco la Sydney, cu oprire la Marea Zona a Gunoaielor din oceanul Pacific, o insula formata din deseuri de plastic, de doua ori mai mare decat Texasul. Un raport ONU spune ca zona creste rapid.

Echipa sa a petrecut trei ani planificand calatoria de 16.000 de kilometri si spera sa plece la drum in cateva saptamani. Vasul lor, Plastiki, este construit in San Francisco.

Cadrul sau, facut din plastic reciclat, se va sprijini pe 12.500 de sticle de plastic umplute cu dioxid de carbon pentru a ajuta la plutire.

„Vrem sa ii facem pe oameni sa se gandeasca cum pot folosi plasticul”, a declarat de Rothschild.

„Proiectul o sa demonstreze ca putem crea tehnologie din reciclare. O sa inoate sau o sa se scufunde: o sa stim destul de repede daca functioneaza atunci cand o sa punem vasul pe apa”, a mai spus exploratorul.

Catamaranul are panouri solare, o gradina hidroponica pentru a creste plante si doua biciclete de exercitiu pentru a furniza energie sistemului de comunicatii.

Dupa calatorie, Plastiki va fi demontat si reciclat.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.