Peste 7.000 de flori dau ora exacta la Tirgu-Mures

0
446

Ceasul Florar din Piata Trandafirilor a aparut acum patruzeci de ani, iar pe parcurs a devenit un adevarat simbol al orasului. Orologiul functioneaza la secunda, iar mecanismul sau nu inregistreaza niciodata intarzieri.ceasi florar

Odata cu venirea sezonului cald, oamenii vor regasi bataile ceasului cu flori de fiecare data cand vor trece prin centrul municipiului Tirgu-Mures.

Ceasul cu flori dateaza din anii 1970. Se folosesc, in general, plante de mozaic. S-au folosit in acest an opt specii si 12 varietati, in total 7.500 de plante”, a declarat Anca Teban, director adjunct Administratia Serelor Mures.

Pentru montarea ceasului au lucrat 12 angajati ai primariei timp de doua zile. Cele peste 7.000 de plante au fost montate individual, pentru ca rezultatul sa fie intr-adevar unul plin de culoare si forma. Mecanismul sau de functionare nu inregistreaza intarzieri, dar unii oameni din rautate vor sa mute acele ceasornicului, iar piesele de schimb sunt din ce in ce mai greu de gasit.

„Cu acelasi mecanism functioneaza de 40 de ani. Eu ma ocup de el de 12 ani, cu intretinerea. Este, putem sa socotim, un monument istoric, pentru ca este printre putinele care mai functioneaza”, a spus Emil Florea, electrician.

Pentru ca orologiul sa arate intotdeauna bine, plantele care-l compun vor fi udate zilnic. Ceasul floral va functiona pana la venirea toamnei, iar apoi va fi depozitat special pentru a-i proteja mecanismul de functionare.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.