Peste 87.000 de slujbe “verzi”, in Europa pentru protejarea biodiversitatii, agricultura ecologica si energii regenerabile

Peste 87.000 de slujbe “verzi”, in Europa pentru protejarea biodiversitatii, agricultura ecologica si energii regenerabile

Investitia de un miliard de euro prevazuta in bugetul Uniunii Europene pentru intervalul 2014-2020, in sectorul “verde” al economiei, poate genera 29.000 de locuri de munca in cadrul retelei Natura 2000, 6.200 de posturi in Politica Agricola Comuna (PAC) si 52.700 de locuri de munca in domeniul energiilor regenerabile.

Conform unui raport comandat de organizatia World Wide Fund for Nature si alte 6 ONG-uri, cu ajutorul aceluias miliard de euros-ar putea genera aproximativ 25.900 de locuri de munca in zona economisirii de energie, in principal in constructii. Cercetarea reprezinta o evolutie a studiilor anterioare realizate de Programul pentru Mediu al Natiunilor Unite (UNEP) si demonstreaza ca finantarea investitiilor in infrastructura verde si in programele de mediu pot genera oportunitati de munca la un cost mai scazut decit locurile de munca prevazute de actuala PAC si de Politica de Coeziune.

Intitulat “Evaluarea potentialului pentru crearea de locuri de munca “verzi”, in cadrul urmatoarelor Perspective Financiare Multi-Anuale”, raportul a fost facut public in cadrul unei audiente a Parlamentului European.

Coalitia ONG-urilor internationale de mediu care au comandat acest studiu include WWF, BirdLife Europe, CEE Bankwatch, Conservation International, European Environment Bureau, Friends of the Earth si Transport and Environment. Infiintata in anul 1961, WWF for Nature este una dintre cele mai importante organizatii internationale care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *