Pestele-dragon a facut 15 victime in ultimele 24 de ore pe litoral

Numarul persoanelor care au fost intepate pe litoral, in ultimele 24 de ore, de pestele numit popular „dragonul de mare”, a ajuns la 15. Acestea au primti ajutor medical de urgenta de la echipele SMURD Constanta. Incidentele au avut loc in sase statiuni.pestele dragon

In ultimele 24 de ore, 15 turisti au primit ajutor medical de urgenta. Specialistii spun ca din cauza temperaturilor ridicate pestii au avut mai putin oxigen. Cele mai mari probleme sunt la Jupiter si Mamaia.

Joi dimineata, pana la ora 11.00, echipajele SMURD au acordat ajutor medical de urgenta pentru sase persoane, patru aflate in statiunea Mamaia, una in Neptun si alta in statiunea Saturn.

Mai multi turisti aflati pe litoral au ajuns, in ultimele zile, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce au fost intepati de pestele care face parte dintr-o specie numita popular „dragon de mare”.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Liliana Tuta, a precizat, marti, ca, in cazul in care nu se iau masurile necesare, pacientul intepat de aceasta specie de peste poate face soc anafilactic si, in unele cazuri mai grave, asociat cu alte boli, acesta poate chiar deceda.

Medicii constanteni s-au confruntat si in anii trecuti cu astfel de cazuri.

Dragonul de mare (trachinus draco) traieste pe fundul nisipos al marii, in apropierea tarmului si, de multe ori, pescarii il prind accidental cu momelile folosite la guvide. Este un peste foarte periculos si necesita o atentie deosebita la eliberarea din carlig deoarece la inotatoarea dorsala are tepi veninosi, a caror intepatura este extrem de periculoasa.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *