Porcii au sentimente, potrivit unui studiu

0
306

O echipa de experti britanici de la Universitatea pentru Agricultura, Alimentatie si Dezvoltare Rurala din Newcastle au stabilit, in urma unui studiu, ca porcii sunt la fel de capabili ca si oamenii sa simta optimism sau pesimism, in functie de mediul inconjurator.porcii au sentimente

Potrivit specialistilor, porcii care traiesc in conditii „luxoase” sunt mai predispusi sa reactioneze pozitiv la o schimbare sau la o noua experienta.

Oamenii de stiinta spera ca studiul care arata ca porcii sunt capabili de stari emotionale complexe va avea un impact asupra conditiilor in care sunt tinute animalele.

Cercetarea condusa de medicul Catherine Douglas a presupus folosirea tehnicii de a „intreba” porcii daca se simt optimisti sau pesimisti, in contextul conditiilor de trai.

In cadrul experimentului, porcii au fost invatati sa asocieze o nota de tambal cu o „recompensa” – un mar – si un dispozitiv de antrenare a cainilor cu ceva neplacut – in acest caz, fosnetul unei pungi de plastic.

Totodata, animalele au fost plasate in diferite medii – unii in spatii de mari dimensiuni, unde aveau jucarii la dispozitie, iar altii in medii plictisitoare, cu o singura jucarie non-interactiva. Ulterior, porcii au fost supusi unor zgomote ambigue, in vreme ce specialistii au studiat reactiile lor.

Rezultatele au aratat ca porcii crescuti in medii interactive, placute sunt predispusi la a fi optimisti si reactioneaza mai bine la experiente noi (respectiv zgomotele ambigue create de experti).

Anul trecut, Catherine Douglas a publicat un studiu care arata ca vacile care primesc un nume si sunt tratate precum oamenii produc mai mult lapte decat cele nebotezate.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.