Marea Nordului, invadata de ciudata specie peste-luna

0
1339
Marea Nordului, invadată de ciudata specie peşte-lună
Marea Nordului, invadata de ciudata specie peste-luna

O echipa de cercetatori a constatat, cu surprindere, ca una dintre cele mai masive specii de pesti, asa-numitul Peste-luna (Mola mola), a invadat Marea Nordului.

Pestele-luna traieste, de obicei, in zonele tropicale sau in cele cu apa temperata. Este posibil ca pestii, cu o infatisare neobisnuita, sa fi urmarit la vanatoare meduzele din Oceanul Atlantic, fiind prinsi de curentii puternici si atrasi spre Marea Nordului, in Lincolnshire, Norfolk si Kent, scrie Daily Mail.

Exemplarele gasite in Marea Nordului au murit, nefiind obisnuite cu temperature scazuta a apei. Mediul de viata al pestilor Mola mola presupune temperature de peste 12 grade Celsius.

Pestii cantareau peste 58 de kilograme si treceau de 4,5 metri. De altfel, pestele luna este considerat cel mai mare peste osos din lume.

Exemplarele tinere de Mola-mola sunt argintii in timp ce pestii ajunsi la maturitate sunt colorati in nuante de gri, pe partea de sus a corpului, maronii si cenusii pe celelalte, avand diferite pete si puncte de culoare.

Sunt cunoscuti pentru abilitatea lor unica de a sorbi si de a scuipa apa simultan, ceea ce ii ajuta sa isi castige mai usor prada.

Pestii Mola mola tind sa inoate singuri iar ritualurile lor de imperechere nu sunt foarte bine intelese. Traiesc 10 ani, in captivitate, dar in libertate nu a fost confirmata durata de viata, deocamdata.

Mola mola au mai fost gasiti in apele din regiunea Marii Britanii dar, de la o vreme, aparitiile au inceputa sa devina din ce in ce mai frecvente, fapt atribuit cresterii temperaturiii apei marilor din zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.