Un urs aflat in zona Pestera – Padina, capturat de lucratorii Parcului Natural Bucegi

0
572
Un urs aflat în zona Peştera - Padina, capturat de lucrătorii Parcului Natural Bucegi
Un urs aflat in zona Pestera – Padina, capturat de lucratorii Parcului Natural Bucegi

Un urs aflat in zona Pestera – Padina, din Masivul Bucegi, unde sunt cazati sute de turisti in hoteluri sau cabane, a fost capturat, miercuri, de catre lucratorii Parcului Natural Bucegi, animalul fiind relocat.
Un urs aflat in zona Pestera – Padina, capturat de lucratorii Parcului Natural Bucegi (Imagine: Viorel Dudau/Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit reprezentantilor Parcului Natural Bucegi, ursul este de varsta adulta, iar persoanele care l-au vazut in zona spun ca animalul a devastat tomberoanele si poate deveni agresiv in lipsa hranei.

„In zona Padina – Pestera este o concentrare mare de turisti in aceste zile. Noi am montat o cusca langa Hotelul Pestera cu momeala, la actiune participand si vanatorii de la Fondul Dunarea, zona fiind pe arealul lor de functiune, care face parte si din Parcul Natural Bucegi. Ursul a fost capturat, va fi tranchilizat cu ajutorul specialistilor de la I.C.A.S. Brasov si va fi relocat la limita Parcului Natural Bucegi spre Leaota. Animalul este un exemplar matur, aparea noaptea, dar a fost semnalat si ziua si a devastat cateva tomberoane din zona, in cautara hranei”, a declarat directorul Parcului Natural Bucegi, Horia Iuncu.

Potrivit sursei citate, in cursul zilei de duminica, ursul a fost vazut in zona Pestera de catre un salvamontist aflat pe schiuri.

„Un alt urs a fost semnalat si in zona Zanoaga – Bolboci, unde a intrat in opt casute ale unui camping care nu este dat in folosinta, devastand usi, mobilier, saltele si tomberoane cu gunoi. Astazi (n.r.- miercuri), dupa capturarea animalului din zona Pestera – Padina, incercam sa-l prindem si pe acesta si sa-l relocam”, a mai spus Horia Iuncu.

La ora transmiterii acestei stiri, actiunea de capturare a ursului din zona Pestera – Padina, un exemplar de 220 de kilograme, s-a incheiat, iar animalul a fost relocat la limita Parcului Natural Bucegi spre Leaota, in zona Casariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.