Pestii otraviti din Stefanesti au ajuns in piete

Crapii romanesti si chinezesti care plutesc pe baltile din Ilfov, in care s-au deversat deseuri, sunt comercializati in pietele din Bucuresti si Ilfov. Cei mai „descurcareti” ilfoveni au dat adunat peste cu sacul din baltile poluate din Stefanesti si l-au vandut la superoferta.pesti morti

Pestii au fost imprastiati prin Piata Agroalimentara Gheata Voluntari, Piata Resita, dar si alte piete mai mici din comunele ilfovene. Cea mai mare cantitate de peste toxic a fost „distribuita” de vanzatori ambulanti. Ei si-au vandut marfa pe strazile din comunele Dascalu, Afumati, Stefanesti, Voluntari si Petrechioaia. Acestia au „colectat” doar pestii care se zbateau aproape de malul apei si inca respirau.

„Ii aleg pe aia cu branhiile rosii”

Gheorge Pavel, administratorul uneia dintre baltile din Stefanesti in care au murit pesti in ultimele zile, atrage atentia asupra faptului ca o parte dintre pestii intoxicati au fost furati de pe balta de diferite persoane care i-au comercializat in Capitala si in Ilfov.

„Am vazut oameni cu saci plini de peste fugind de pe balta Stefanesti, pe care o administrez. Iau doar pestii care mai respira si au inca branhiile rosii si ii vand in piete. Eu singur nu am cum sa ii prind pe toti”, spune Gheorghe Pavel.

Au murit si broastele

El acuza firmele de salubrizare stradala si vidanjare pentru dezastrul ecologic din Ilfov si arata cu degetul, mai ales, catre firma SC Urban SA care ofera servicii de vidanjare in Otopeni. „Tot ce scot din fosele septice din Otopeni arunca la noi in apa. I-am urmarit timp de patru zile, am si martori, i-am si filmat. Deverseaza in medie 30 de cisterne pe zi, dar au avut zile cand au golit si 50 de masini. Normal ca au murit pestii din apa, au murit pana si broastele”, explica Pavel.

Directorul firmei Urban, Dan Ceausescu, spune ca totul este doar o diversiune prin care administratorul baltii vrea sa scoata niste bani. „Administratorul baltii ne acuza pe noi ca am fi deversat ape uzate in canal pentru ca nu ii mai merg afacerile piscicole si vrea sa scoata bani de la noi”, spune directorul firmei care ofera servicii de salubrizare si vidanjare in sectorul 6 si in Ilfov din anul 2003.

Apele murdare au omorat pestii

In urma analizelor facute de Administratia Nationala „Apele Romane” s-a constatat ca apele au ajuns la nivelul maxim de poluare. Inspectorii „Apelor Romane” au amendat ieri firma SC Urban SA cu suma de 75.000 de lei pentru improvizarea unei instalatii prin care evacuau ape uzate, fara acte de reglementare, in canalele de desecare detinute de ANIF. Au mai primit amenzi si primarul comunei Stefanesti (1000 de lei), firma SC Agora Marketing consulting SRL (35.000) si ANIF-sucursala Olt Arges (35.000).

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *