Petitie impotriva construirii unei biserici pe platoul Bucegi

Petitie impotriva construirii unei biserici pe platoul Bucegi
Petitie impotriva construirii unei biserici pe platoul Bucegi

Peste 15.000 de persoane au semnat o petitie online impotriva construirii unei biserici pe platoul Bucegi. Ecologistii cer Consiliului Judetean Prahova sa nu aprobe acest proiect.

Arhiepiscopia Bucurestilor a demarat procedura de obtinere a avizelor necesare zidirii unei biserici pe Platoul Bucegi. Potrivit unui comunicat al BOR,  pana in prezent au fost obtinute terenul in folosinta gratuita  in suprafata de 3000 mp din partea Consiliului local al orasului Busteni prin hotararea nr. 3341/2012 si avizul favorabil de construire a noului locas de cult nr. 3/martie 2014 din partea Consiliului Stiintific al Parcului Natural Bucegi. De asemenea, s-a intocmit Planul Urbanistic Zonal (PUZ), care a fost inaintat spre aprobare Consiliului Judetean Prahova.
Ecologistii au reactionat negativ la aceasta initiativa, sustintand ca, prin legalitatea discutabila a unor avize acordate de catre diferite foruri de decizie, s-au distrus si se vor distruge in continuare monumente ale naturii. Astfel a fost initiata o petitie online impotriva constructiei bisericii semnata pana acum de peste 15.000 de persoane. Iata cum suna indemnul ecologistilor:

“Hai sa convingem Consiliul Judetean Prahova sa NU aprobe acest Plan Urbanistic Zonal ! Spune NU construirii de biserici in Parcul Natural Bucegi ! Alatura-te apelului nostru si semneaza aceasta petitie!”
Petitia poate fi semnata AICI

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente