Petre Lificiu, vicepresedintele ANRE, demis de Victor Ponta dupa „sfatul” dat romanilor: „Stingeti becul din baie”

Petre Lificiu, vicepresedintele ANRE, demis de Victor Ponta dupa "sfatul" dat romanilor: "Stingeti becul din baie"

Premierul Victor Ponta l-a demis in aceasta dimineata pe vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Energie (ANRE), Petre Lificiu, in urma declaratiilor privind efectele majorarii pretului energiei electrice cu 5%, la finalul lunii iunie.

Surse guvernamentale anuntau, ieri, ca, in cel mult patru saptamani pretul energiei, pentru populatie, cat si pentru consumatorii industriali, va fi majorat cu aproximativ 5%.

„O crestere cu 5% a pretului energiei la sfarsitul lunii nu inseamna nimic. Adica, inseamna sa nu uitam becul aprins in baie cand plecam la serviciu”, a „safuit” Lificiu romanii in ideea de a face economie de la plata facturii energiei.

Ca urmare a acestei declaratii, premierul Ponta a decis sa-l demita din functie, iar anuntul a fost facut astazi, in jurul orei 10.30, in timpul unei conferinte de presa.

„Am auzit declaratia sefului Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei si m-a deranjat foarte tare. Nu cred ca in felul acesta poti sa le raspunzi oamenilor, ca mai stingi un bec. In mod sigur, orice crestere a energiei se reflecta mai putin la cei care au venituri mari si mai mult la cei cu venituri mici”, spunea Ponta, ieri.

Ponta: Pretul energiei ramane cel convenit cu FMI

Punctul de vedere oficial al guvernului Ponta vine sa linisteasca populatia.

„Nu s-a schimbat nimic fata de ceea ce era deja convenit cu FMI inainte ca noi sa venim la guvernare si in cursul acestui an nu vor mai fi modificari. Ma refer ca nu se schimba nimic in rau, nu facem noi nimic mai mult decat s-a convenit deja cu FMI”, a spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *