Piatra Neamt: Un ciobanesc belgian, angajat la ISU Neamt

0
953

Pompierii nemteni au un nou coleg menit sa-i ajute la descoperirea victimelor surprinse sub daramaturi ca urmare a producerii unor calamitati sau accidente.ciobanesc belgian

Cainii de cautare – salvare folositi in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta trebuie sa se adapteze foarte usor la orice zona de antrenament sau conditii meteorologice si sa aiba rezistenta psihica la antrenamentele indelungate si succesive. „Incepand cu 15 mai, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) -Petrodava- Neamt beneficiaza de serviciile unui caine de cautare – salvare a persoanelor. Pedigree-ul cainelui, rasa Ciobanesc Belgian Malinois, este confirmat de Centrul Chinologic -Dr. Aurel Greblea- din Sibiu, de unde a fost preluat”, a declarat capitan Iulian Jugan, purtatorul de cuvant al ISU Neamt.

Kara, ciobanescul belgian de la ISU Neamt, are cinci luni si a fost preluata deja de sergentul major Marius Maftei, care va raspunde de antrenamentul zilnic al patrupedului.

„Kara va beneficia de conditii optime de ingrijire, astfel incat, la evaluarea care se va desfasura anul viitor la Centrul Chinologic -Dr. Aurel Greblea- din Sibiu, sa stie deja regulile elementare de dresaj specifice misiunii de cautare, avertizare si salvare, pentru care este format. Daca va trece cu bine de evaluare, atat ciobanescul cat si instructorul sau vor participa la un curs de specialitate, care dureaza patru luni”, a adaugat capitan Iulian Jugan.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.