Piatra Neamt: Maidanezii, marul discordiei intre localnici

Numarul celor care sustin eutanasierea este in continua crestere, insa singura solutie pe care o au autoritatile in acest moment este sterilizarea patrupedelor, care se reintorc pe strazi.marul discordiei

Maidanezii din oras au inceput sa deranjeze din ce in ce mai multi pietreni, care considera ca eutanasierea patrupedelor este o solutie reala pentru a scapa de cainii vagabonzi al caror numar este in continua crestere. „Daca tot nu se gasesc alte solutii pentru a scapa de ei, eu cred ca am putea sa-i eutanasiem. Imi plac si mie animalele, dar nu poti sa iesi pe strada si sa mergi cu frica din cauza lor. Cei care-i tot apara trebuie sa-i ia acasa, nu sa-i adune pe langa bloc si sa ne puna noua copiii in pericol”, crede pietreanca Laura Avadanei, mama unui copil de doi ani.

Legea pentru protectia animalelor interzice eutanasierea cainilor fara stapan, cu exceptia celor cu boli incurabile, constatate de medicul veterinar, care-si gasesc sfarsitul imediat dupa consultul veterinarului. „Nu trebuie sa-i omoram. Dupa ce sunt sterilizati ar trebui sa fie tinuti undeva unde sa fie ingrijiti si sa nu deranjeze pe nimeni. Eu cred ca am putea sa donam niste bani fiecare sau s-ar putea lua de la impozitele locale”, sustine studenta Nicoleta Dobrin.

La amenajarea unui spatiu special pentru maidanezi s-au gandit si edilii, insa, la acest moment, reprezentantii societatii Salubritas, responsabila cu serviciul de ecarisaj din oras, sustin ca lipsa banilor nu le permite sa faca prea multe in acest sens. „Adapostul de pe strada Gheorghe Doja nu va fi ridicat nici in acest an. S-a facut deja studiul de fezabilitate, insa nu nu avem fonduri pentru a demara lucrarile. La padocurile deja existente avem o capacitate de 60 de locuri, dar, din cauza costurilor prea mari, nu-i mai tinem aici”, a declarat Tatiana Ciucanu, directorul societatii Salubritas.

Pana cand legislatia va fi schimbata ori pana se vor gasi banii pentru ridicarea adapostului si pentru ingrijirea animalelor, singura solutie pe care o au autoritatile este sterilizarea maidanezilor. „Cainii sunt luati de pe strazi, li se pune diagnosticul de catre medicul veterinar, sunt sterilizati si vaccinati si mai sunt tinuti in padocuri numai trei zile pentru supraveghere. Tot acest proces costa 147 de lei pentru fiecare maidanez in parte”, a adaugat Tatiana Ciucanu.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *